Saturday 24 March 2018

Zašto WordPress za izradu prvog sajta?

WordPress je idealna opcija za nekoga ko pravi svoj prvi web sajt. Ima znatnu skalabilnost i dobro funkcioniše sa malom i srednjom posećenošću sajta. Da budemo jasni pod srednjom posećenošću se podrazumeva milion ipo korisnika dnevno. Mnogi veliki i poznati sajtovi su koristili WordPress u izradi svog sajta. Neki od naj poznatijih su CNN ili TIME Magazin.

Izrada sajtova u WordPressu ima veliki broj prednosti, a neke od njih ćemo pobrojati ovde:

Jednostavan je za instalaciju: Većina hosting usluga ima opciju za instalaciju WordPress sajta jednim klikom

Jaka zajednica i open source

Besplatan je i koristi ga puno ljudi

Postoji mnoštvo besplatnih tema i dodataka koje možete iskoristiti za izradu sajta u WordPressu

Osim besplatnih, vrhunske premijum teme i dodatci su jeftini i dolaze s izvrsnim uslugama podrške od svojih autora.

Ako imate bilo kakav problem, jednostavano pretražite Google i dobićete odgovor na vaše pitanje. Zajednica je toliko jaka da ćete već na prvoj strani verovatno naći odgovor za vaš problem u prva tri rezultata Google pretraživanja.

Jaka zajednica pomoći će vam kada se započne izrada sajtova u WordPressu ukoliko dođe do bilo kakvog problema.

Idealan je za neupćene online preduzetnike.

Većina proizvoda povezanih sa WordPressom, kao što su teme i dodaci, prilično su jednostavni i intuitivni za upotrebu. Instaliranje programa za upravljanje sadržajem kao što je WordPress je samo prvi korak u procesu. Izrada wordpress sajtova je mnogo više od toga.

Kao što je WordPress jednostavan za instalaciju i konfiguriranje, tako su i plugini koje ćete morati da učitate jednostavni za rukovanje i uredjivanje.

Dve ne tako dobre stvari o WordPressu

Jedan nedostatak WordPress-a, je taj da može postati nezgrapan za upotrebu ali mi govorimo o prometu na sajtu koji prelazi milion poseta i više.

Drugi potencijalni problem je kvaliteta besplatnih dodataka i tema. Dok su većina dobri i imaju relativno visoke sigurnosne standarde, trebali biste paziti na nepoznate pluginove.

Kao što vidite, WordPress je daleko najpopularniji sistem za upravljanje sadržajem i koristi ga 65% svi web sajtova na svetu.

Nadam se da ste nešto saznali i da možete zpočeti izrau vašeg prvog WordPress sajta.

No comments:

Post a Comment